一、完形填空 1.完形填空
At the beginning of this century, medical scientists made a interesting discovery(发现). We are bulk not just of flesh (肉)and blood but also of time. They were 1 to show that we all have a body clock inside us, which controls the 2 and fall of our body energies. It can 3 us different from one day to the next.
The idea of a body clock should not be too 4 because the lives of most living things are controlled by the 24-hour-night-and-day cycle. We feel 5 and fall asleep at night and become 6 and energetic during the day. Most people will have a bad feeling 24-hour cycle is 7 . For example, people who are not used to working at night can find that luck (缺少)of sleep causes them to 8 badly at work.
Besides (除了) the daily cycle of sleeping and waking, we 9 have other cycle which lasts longer than one day. Most of us would 10 that we feel good on some days and not so good on others. Sometimes our ideas seem to be so active, and at other times they are not. 1. A. quiet 2. A. life 3. A. show 5. A. quiet
B. able
C. careful
D. strange D. rise D. Change
B. offer C. use B. treat C. make
4. A. difficult B. natural C. surprising D. frightening
B. tired C. comfortable D. cheerful
D. clear D. changed D. control D. almost D. agree
6. A. regular B. serious C. lively 7. A. troubled B. pushed C. restarted 8. A. perform B. suffer C. count 9. A. hardly B. also
C. only
10. A. afford B. admire C. advise B;(10)D;
【解析】【分析】主要讲了人体的生物钟控制着我们身体能量的起伏,让我们每天都不同。
(1)句意:它们能够表明在我们身体里面有一个生物钟。A.安静的;B.有能力的;C.仔细的;D.奇怪的。be able to do sth.能够做某事,固定搭配,故选B。
(2)句意:它们能够表明在我们身体里面有一个生物钟,这个生物钟可以控制着我们身体能量的起伏。A.生活;B.提供;C.使用;D.升起。fall下降,所以前面用升起即rise,rise and fall起伏,故选D。
(3)句意:它可以让我们一天不同于下一天。A.表明;B.对待;C.让;D.改变。make sb.+形容词,表示让某人怎样,固定搭配,故选C。
(4)句意:生物钟的概念不应该太令人惊讶,因为大多数生物的生命都是由昼夜24小时循环控制的。A.困难的;B.自然的;C.惊讶的;D.害怕的。因为大多数生物的生命都是由昼夜24小时循环控制的,所以生物钟不应该让人太惊讶,故选C。
【答案】 (1)B;(2)D;(3)C;(4)C;(5)B;(6)C;(7)D;(8)A;(9)
(5)句意:我们感到疲倦,晚上睡着,白天变得活泼而精力充沛。A.安静的;B.疲劳的;C.舒服的;D.高兴的。以为疲劳,所以晚上睡觉,故选B。
(6)句意:我们感到疲倦,晚上睡着,白天变得活泼而精力充沛。A.规律的;B.严重的;C.有活力的;D.清楚的。根据energetic有精力的,可知前面的形容词表示同义词,所以用lively,有活力的,故选C。
(7)句意:大多数人都会有一种不好的感觉,24小时的周期被改变了。A.麻烦;B.推;C.重启;D.改变。生物钟被改变了,所以会感到不舒服,故选D。
(8)句意:例如,不习惯晚上工作的人会发现,睡眠的缺乏会使他们在工作中表现糟糕。A.表演,表现;B.遭受;C.数数;D.控制。缺少睡眠会让他们工作中表现不好,故选A。
(9)句意:除了每天的睡眠和清醒周期外,我们还有其他持续时间超过一天的周期。A.几乎不;B.也;C.仅仅;D.几乎。根据后文Sometimes our ideas seem to be so active, and at other times they are not.可知讲了其他周期,即也有其他周期,故选B。
(10)句意:我们大多数人都会同意,有些日子我们感觉很好,有些日子却不太好。A.负担得起;B.欣赏;C.建议;D.同意。我们大部分人会同意有些日子我们感觉很好,有些日子却不太好,故选D。
【点评】考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
2.完形填空
What's your idea about success? Some people say that beginners have all the luck, while others believe that success 1 only with practice. In fact, I feel both of these statements (陈述)are not true all the time. Each is true in some ways 2 not in others.
For example, I went to a drawing competition many years ago and 3 surprisingly. As a prize, I got a film ticket to see \"Titanic\". I was really 4 because it was the first time I had taken part in any competition. Thinking that I might be lucky again, I 5 joining in other art competitions, but the result was that I 6 won again. I accepted the fact that the other people had a 7 artistic ability than I did. Art was not something I was especially interested in and I had never practiced the different art skills. So, the 8 I produced were not of a very high standard.
These experiences taught me a lot. Though I might have been lucky 9 , I also need to put in hard work. As we know, 10 makes perfect. So I believe success builds on less luck and chance.
1. A. moves B. comes C. returns 2. A. or 3. A. won 4. A. sorry 5. A. tried 6. A. often
B. so
C. and
B. began C. failed B. active C. lucky B. ever
C. seldom
D. leaves D. but D. ended D. nervous D. never
B. forgot C. stopped D. remembered
7. A. greater B. smaller C. lower 8. A. ends
B. films
C. prizes
9. A. at last B. at most C. at first
D. more common D. drawings D. at least
10. A. chance B. practice C. difference D. experience
【答案】 (1)B;(2)D;(3)A;(4)C;(5)A;(6)D;(7)A;(8)D;(9)C;(10)B;
【解析】【分析】本文谈论了对成功的理解,成功靠的是练习。
(1)句意:一些人说初学者全靠运气,然而别人却相信成功伴随实践而来。move移动;come来到;return归还;归来;leave离开。根据 , 故选B。
(2)句意: 在某些方面每一种说法都对,但在其它方面则不正确。or 或者;so所以;and和; But但是。 前半句是肯定,后半句是否定,二者之间明显构成了转折关系,故用but , 故选D。
(3)句意: 例如,多年前我去参加一次绘画比赛,令人惊讶地获了奖。won获胜;赢得;began开始;failed失败;ended结束;结尾。 根据As a prize可知获了奖 , 故选A。 (4)句意: 我确实很幸运,因为那是我第一次参加竞赛。sorry抱歉的;active ;积极的;lucky幸运的;nervous紧张的。 根据Thinking that I might be lucky again 想着我可能会再次幸运,可知是幸运 ,故选C。
(5)句意: 考虑到我可能会再次走运,我试着又参加了一次美术比赛。tried尝试;forgot忘记;forgot停止;remembered记住;想起。根据Thinking that I might be lucky again 想着我可能会再次幸运可知此处是再尝试一次 , 故选A。
(6)句意: 但是结果却是我再也没有获过奖。often经常;ever曾经;seldom很少;几乎没有;never 绝不;从来不,根据I accepted the fact that the other people had a 52 artistic ability than I did可知作者接受了别人比自己更有艺术能力的事实。这说明我此次没有获奖,故此处应是表全部否定的故是never ,故选D。
(7)句意: 我接受了别人比自己更有艺术能力的事实。greater更大的;smaller更小;lower更低的;more common更普通的。 根据than可知此处是表比较的句子,根据前句“但是结果却是我再也没有获过奖”可知在艺术能力方面别人比我强 ,故选A。
(8)句意: 因此,我创作的画并不是高水平的作品。ends结果;films电影;prizes奖金;奖品;奖章;drawings画。 根据For example, I went to a drawing competition many years ago可知作者是以自己参加绘画比赛的事情为例的 ,故选D。
(9)句意: 尽管我在刚开始时可能已经很幸运了,但是我还需要全身心地投入到艰苦的创作中去。at last最后;at most至多;at first最初;开始;首先;at least至少。 根据短文内容可知,作者在刚开始时很幸运地获了奖,但随后却没有获过奖,故此处应用“开始”一词 ,故选C。
(10)句意: 众所周知,实践出真知。chance机会,practice练习,实践difference不同,experience经验;经历,practice makes perfect,实践出真知,是固定习语 ,故选B。
【点评】考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一遍
检查验证。
3.完形填空
When I had something difficult to do, I liked to ask my mother for 1 . But she always said, \"Do it yourself, dear.\" I was not happy about this at all. I thought she was the 2 mother I had ever seen!
For example, one day, I decided to 3 some friends to my home. My bedroom was not in order. Books were 4 , and I didn't make the bed. I asked my mother to help me clean it, but she 5 said, \"Do it yourself.\"
Because of my \"lazy mother\parents do 7 . I even had to go to the doctor by myself. It was really difficult for me to do a good job, but I have 8 a lot.
As time goes by, I start to understand my mother. She made 9 clever and hard-working. A 10 mother is worth 100 teachers! Do you think so? 1. A. money 2. A. tallest 3. A. leave 5. A. never 6. A. wash 7. A. job 8. A. learned 9. A. I 10. A. young
B. help B. happiest B. invite
C. time C. laziest C. visit
4. A. everywhere B. somewhere C. nowhere
B. sometimes C. still B. move B. told B. mine B. good
C. buy C. shown C. me C. happy
B. homework C. housework
【答案】 (1)B;(2)C;(3)B;(4)A;(5)C;(6)A;(7)C;(8)A;(9)C;(10)B;
【解析】【分析】大意:儿时认为最懒散的妈妈,随着时间的流逝,作者开始明白了自己的妈妈是最好的妈妈,是妈妈让自己变得聪明和勤劳。
(1)句意:我喜欢向我妈妈寻求帮助。A.钱;B.帮助;C.时间。由于遇到难事,应想妈妈寻求帮助,ask for help,寻求帮助,故选B。
(2)句意:我认为她是我曾经见到过的最懒的妈妈!A.最高的;B.最高兴的;C.最懒的。根据my \"lazy mother\可知,作者认为自己的妈妈懒,故选C。
(3)句意:例如,有一天,我决定邀请一些朋友来我家。A.离开;B.邀请;C.参观。invite sb to sp,邀请某人去某地,固定搭配,故选B。
(4)句意:书到处都是。A.处处,到处;B.某地;C.无处,没有地方。由于卧室很杂乱,可知书应该是到处都是,用everywhere,符合题意,故选A。
(5)句意:我叫我妈妈帮助我打扫,但是它仍然说,“你自己做。”A.从不;B.有时候;C.仍然。又一次让他自己做,用still,仍然,符合题意,故选C。
(6)句意:因为我的“懒”妈妈,我必须洗衣服打扫自己房间。A.洗;B.移动;C.买。根据my clothes and clean my room.可知,得自己洗衣服,用wash符合题意,故选A。
(7)句意:我必须帮助父母做家务。A.工作;B.作业;C.家务。根据常识可知,帮助父母的所做的事应该是家务,故选C。
(8)句意:对我而言,做好一份工作真的很难,但是我学会了很多。A.学习;B.告诉;C.显示。由于很多事情都自己做,可知应该从中学会了很多东西,故选A。
(9)句意:她使我变得聪明勤奋。A.我,主格;B.我的;C.我,宾格。make sb+形容词,使……怎么,make后接人称代词宾格,故选C。
(10)句意:一个好妈妈顶100个老师。A.年轻的;B.好的;C.高兴的。这里是表扬妈妈,可知用good ,符合题意,故选B。
【点评】考查完型填空,考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先跳过空格通读全文掌握其大意。然后一一作答。注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素,最后通读一遍检查验证答案。
4.根据短文理解,从A、B、C、D四个选项中选择正确答案。
It's natural that young people are often uncomfortable when they're with their parents. They say that their parents don't 1 them. They often think that their parents are out of touch with modern ways; that they're strict with their children; and they 2 give their children a free hand. It's true that parents often find it 3 to get on well with their children. In fact, they seem to forget 4 they themselves felt when they were young. For example, young people like to act on the spot (当场) without 5 thinking. It's one of their ways to show that they've 6 and they can face any difficulties. Old people worry more easily. Most of them plan things ahead, at least in the back of their minds, and don't like their 7 to be broken(打断) by something unexpected. Young people often 8 their parents angry at their choices in clothes, in hobbies and in music. But they don't mean to cause any trouble. They just don't want to be like anyone 9 . For many years, you will be completely under your parents' control. If you plan to 10 your life, you'd better win your parents and try to get them to understand you. 11 your parents see that you have a high sense of responsibility(责任感), they will certainly believe you, and you can do 12 you want to do. 1. A. lie 2. A. always 3. A. easy 4. A. how 5. A. a little 7. A. health 8. A. cause
B. understand C. look after D. love B. seldom B. possible B. what B. many B. plans B. make
C. often C. who C. a bit C. children C. think C. else C. improve
D. usually D. where D. much D. work D. keep D. others D. kill
C. interesting D. difficult
6. A. growing up B. grown up C. growing old D. grown old
9. A. important B. famous 10. A. control B. save
11. A. If 12. A. all
B. As B. which
C. After C. that
D. While D. what
【答案】 (1)B;(2)B;(3)D;(4)A;(5)D;(6)B;(7)B;(8)B;(9)C;(10)A;(11)A;(12)D; 【解析】【分析】
⑴句意:他们说他们的父母不理解他们。lie vi说谎;understand理解,明白;look after照顾;love爱。根据上下文可知谈代沟问题,故选B。
⑵句意:他们经常觉得父母跟不上现代的方式了,他们对孩子们要求太严,他们很少让孩子们自由行动。always总是;seldom很少,不常;often经常;usually通常,根据句意可知选B。
⑶句意:真的,父母经常发现很难与他们的孩子们相处融洽。easy容易的;possible可能的;interesting有趣的;difficult困难的。根据句意可知选D。
⑷句意:实际上,他们好像忘记了他们年轻时候的感受。feel+adj 构成系表结构,对形容词提问用how,故选A。
⑸句意:例如,年轻人喜欢不加思考当场行动。a little一点;many许多;a bit一点;much很多。thinking是抽象名词,为不可数,故选D。
⑹句意:这是一种表现他们已经长大可以面对任何困难的一种方式。have+过去分词,构成现在完成时态,故选B。
⑺句意:大部分(老人)事先计划事情,至少在心中计划。不喜欢他们的计划被意想不到的事情打断。health健康;plan计划;children孩子;work工作。根据前文可知选B。 ⑻句意:年轻人经常在衣服的选择上让父母生气。cause造成;make使,让;think认为;keep保持。此处考查make+sb+形容词 结构。故选B。 ⑼句意:他们不想像别人那样。anyone else别人;故选C。
⑽句意:如果你打算控制你的生活,你最好赢得父母的心,尽量让他们理解你。control控制;save救;improve提高;kill杀死。根据前一句可知选A。
⑾句意:如果你的父母看到你有高度责任感,他们当然会相信你。表示条件,故选A。 ⑿句意:你可以做你想做的事情。宾语从句用what引导,what在从句中作宾语。all虽然可知作先行词构成定语从句,但是此处用all不符合逻辑。故选D。
【点评】完型填空考查词汇在篇章中的运用能力,做完型填空首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一遍检查验证。
5.完形填空
There have been many great inventions that change the way we live. The first great 1 was one that is still very important today-the wheel. This made it easy for man 2 heavy things and to travel long distances. For hundreds of years after that, there were 3 inventions that had as much effect as the wheel. Then in the early 1800's the world started to change 4 . There was little unknown land left in the world. People did not have to explore much anymore. In the second half of the 19th century many great inventions were made. 5 them were the camera, the electric light and the radio. These have all become a big part of our life today.
The first part of the 20th century saw more great inventions. The helicopter in 1909. Movies 6 sound in 1926. The computer in 1928. And jet planes in 1930. This was also a time when a new 7 was first made. Nylon came out in 1935. It changed the kind of clothes people wear. Of course new inventions continued to be made. Man began looking 8 ways to go into space. Russia made the first step. Then the United States took another. Since then other countries,including China and Japan, 9 their steps into space. In 1969 man took his biggest step away from earth. 10 first walked on the moon. This was certainly just a beginning. New inventions will someday allow us to do things we have never yet dreamed of. 1. A. scientist B. artist 2. A. carry 3. A. few
B. carrying B. a few
C. musician D. invention C. to carry C. little C. Before C. on C. world C. after
D. carried D. a little D. freely D. After D. with D. material D. around
4. A. largely B. differently C. greatly 5. A. Between B. Among 6. A. in 8. A. for 9. A. made
B. of B. out
7. A. mistake B. product
B. were made C. have made D. hade made
10. A. Chinese B. Japanese C. Americans D. Russians
【答案】 (1)D;(2)C;(3)A;(4)C;(5)B;(6)D;(7)D;(8)A;(9)C;(10)C;
【解析】【分析】主要讲了改变我们生活方式的伟大发明。
(1)句意:第一个伟大的发明在今天仍然是非常重要的——轮子。A.科学家;B.艺术家;C.音乐家;D.发明。根据全文可知主要讲了发明,故选D。
(2)句意:这使得人们很容易携带重物和长途旅行。make it+形容词+for sb.+to do sth.对于某人来说让做某事怎样,固定搭配,故选C。
(3)句意:在那之后的几百年里,几乎没有什么发明能像轮子那样产生如此大的效果。A.几乎没有,修饰可数名词复数;B.一些,几个,修饰可数名词复数;C.几乎没有,修饰不可数名词;D.一点,修饰不可数名词。根据后句Then in the early 1800's the world started to change可知19世纪才改变,所以之前几乎没有发明,inventions是可数名词复数,所以用few,故选A。
(4)句意:9世纪初,世界开始发生了巨大的变化。A.大地;B.不同地;C.极大地;D.自由地。根据后文可知出现了许多方面,所以是极大地改变,故选C。
(5)句意:其中包括照相机、电灯和收音机。A.在......和......之间,指的是两者间;B.在......其中,指的是三者或者三者以上;C.在......之前;D.在......之后。根据the camera, the electric light and the radio可知数量是三者,所以用among,故选B。
(6)句意:1926年带有声音的电影。A.用;B.......的......;C.在......上面;D.带有。电影带
有声音,所以用with,故选D。
(7)句意:这也是一个新材料诞生的时代。A.错误;B.产品;C.世界;D.物质,材料。根据后句Nylon came out in 1935.可知发明了尼龙,是一种材料,故选D。
(8)句意:人们开始寻找进入太空的方式。look for寻找;look out小心;look after照顾;look around环顾四周。寻找方式,故选A。
(9)句意:从那时起,包括中国和日本在内的其他国家已经踏上了太空之旅。since then表明时态是现在完成时,结构是have/has+动词过去分词,主语countries是复数,所以用have,make的过去分词是made,故选C。
(10)句意:美国人是第一个登上月球的。A.中国人;B.日本人;C.美国人;D.俄罗斯人。根据常识可知美国人是第一个登上月球的,故选C。
【点评】考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
6.完形填空
Do you ever watch old films?Maybe you will see one with Carole Lombard. She was a famous 1 in the 1930s.She died when she was only34.In her 2 life she made 70 films!Lombard's real name was Jane Alice Peters. When she was 12, she was playing baseball in the 3 near her home. A film director 4 her and decided to put her in a film. She was only 13 at that time. The film was one of the last silentfilms. She acted so well that she 5 the hearts of some people. At 16, she left school to act.
In 1925, she had an agreement with a 6 studio, 20th Century Fox. The studio gave 7 a new name, and she acted in several films. Then, at age 18, she was in a bad car accident. The accident left scars(伤疤)on her face. The studio broke the agreement, but she did not 8 . She continued to act.
It was Paramount Studio that made Lombard a 9 . She made many films for the studio. She also married two of its stars. Lombard was married to actor William Powell for only 23 months. 10 seven years later, she married the great love of her life, actor Clark Gable. It was a great Hollywood love story. 1. A. nurse B. actress 2. A. short
B. lazy
C. doctor C. long C. hurt C. music C. her C. star C. Since
3. A. kitchen B. classroom C. street 4. A. forgot B. saw 6. A. dance B. film 7. A. me
B. it
5. A. broke B. avoided C. won
8. A. give up B. have a try C. make sure 9. A. scientist B. writer 10. A. But
B. Before
【答案】 (1)B;(2)A;(3)C;(4)B;(5)C;(6)B;(7)C;(8)A;(9)C;(10)A;
【解析】【分析】大意:本文讲述20世纪30年代的著名电影明星卡洛儿.隆巴德,她的一生是短暂的,但是短暂的一生,她演了70部电影,她13岁开始演艺生涯,34岁不幸逝世。
(1)句意:她是20世纪30年代的一位著名的演员。A.护士;B.女演员;C.医生。根据She acted可知,她是一名演员,故选B。
(2)句意:她在自己短暂的一生中演了70部电影。A.短的;B.懒的;C.长的。由于她死的时候才334岁,可知她是一生是很短的,故选A。
(3)句意:当她12岁时,她正在自己家附近的街道上打棒球。A.厨房;B.教室;C.街道。此处应是在街道上打棒球让导演发现,符合题意,故选C。
(4)句意:有一位电影导演看见了她并决定让她演电影。A.忘记;B.看见;C.伤害。由于她在路上玩,所有导演看见了她,故选B。
(5)句意:她演得很出色结果她赢得了一些人的心。A.损坏;B.避免;C.赢得。由于表演出众,所有赢得了许多观众的心,故选C。
(6)句意:1925年,她和一家名叫20世纪福克斯电影公司达成协议。A.跳舞;B.电影;C.音乐。根据 20th Century Fox.可知这是一个电影公司,故选B。
(7)句意:这个电影公司给了她一个新名字。A.我;B.它;C.她。此处用she代替卡洛儿.隆巴德,故选C。
(8)句意:公司违约,但是她没有放弃。A.放弃;B.尝试;C.确保,务必。由于他继续表演,可知她没有放弃,故选A。
(9)句意:派拉蒙影业公司使隆巴德成为一位明星。A.科学家;B.作者;C.明星。由于她演了许多电影,可知她应该是一名明星,故选C。
(10)句意:但是七年后她嫁给自己一生的挚爱,演员克拉克.盖博。A.但是;B.以前;C.自从。前后句是转折关系。故选A。
【点评】考查完型填空,考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先跳过空格通读全文掌握其大意。然后一一作答。注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素,最后通读一遍检查验证答案。
7.完形填空
Ever since I was a child, my mouth has caused me trouble. I'm not a bad person, but I have a hard time learning when to stop saying things to others.
My mum has told 1 again and again, \"Robert, you bad words are hurting me. 2 you continue to be this rude, you will get into big trouble.\"
It has been a problem at school several times too. One day, in English class, I was working on my homework when I heard a classmate 3 behind me. It was Nathaniel, who liked doing that as usual.
I thought of what my mother had said to me and 4 nicely, \"Nathaniel, would you be quiet?\"
However, Nathaniel kept saying something to the boy next to him loud. I 5 shouted, \"Nathaniel, shut up!\"
6 the next five minutes, we threw hurtful words at each other.
\"At least I don't have an ugly lazy eye like you!\" I cried out.
I knew this would make him 7 and it would hurt his feelings and shut him up. What I said filled him anger. He ran to my 8 and tried to catch me as he shouted, \"That's it! That's it!\"
Surprised at his reaction, I sat back in my seat. I had 9 seen Nathaniel act like this before. Later on, we were taken to the teachers' office. There, Mr. Black. Our English teacher, told us to 10 the problem between us. Only then I finally found that 11 I hurt someone physically(身上), he can finally get healthy again. But when I hurt someone with my 12 , sometimes the pain never goes away.
At the end of the discussion, I said 13 to Nathaniel.
When I went back to my room, I began to 14 how often what I said hurt others. I'll remember what my mom said to me and learn when to keep my 15 closed. 1. A. her 2. A. Though 3. A. singing 4. A. wrote 5. A. happily 6. A. For 7. A. relaxed 9. A. often 10. A. discuss 11. A. while 12. A. words 13. A. goodbye 15. A. eyes
B. me B. So B. reading B. said B. slowly B. At B. worried B. never B. read B. after B. action B. thanks B. mouth
C. him C. If
D. them D. Till
C. beating D. talking C. copied D. heard C. carefully D. angrily C. With C. sad C. book C. make C. when C. advice C. sorry
D. To D. happy D. seat D. do D. where D. experience D. okay
8. A. classroom B. bag
C. usually D. sometimes
14. A. think about B. write about C. point out D. work out
C. windows D. door
【答案】 (1)B;(2)C;(3)D;(4)B;(5)D;(6)A;(7)C;(8)D;(9)B;(10)A;(11)C;(12)A;(13)C;(14)A;(15)B;
【解析】【分析】短文大意: 本文介绍了的是作者小时候很不会说话,经常给别人造成误
解。从而告诉我们大家:语言造成的伤害是很难愈合的。
(1)代词辨析。句意:我母亲一再告诉我,“罗伯特,你的不好的话伤到我了。”这是两者之间的对话,所以是母亲告诉我,her她;me我;him他;them他们,故选B。 (2)连词辨析。句意:如果你继续这么粗鲁,你将有大麻烦。此处是if引导的条件状语从句,假如这种情况发生,将会发生某事,though虽然;so因此;if如果;till直到,故选
C。
(3)动词辨析。句意:一天,在英语课上,当我听到我后面的同学在谈话时我正在写作业。根据 However, Nathaniel kept saying something to the boy next to him loud. 可知他
在和临近的男孩交谈。sing唱歌;read读书;beat打败;talk谈话,故选D。
(4)动词辨析。句意:我想去了我母亲说过的话好好地说“ Nathaniel,请安静好吗?”根据 \"Nathaniel, would you be quiet?\" 说话的内容,可知此处是“说”,wrote写;said说;
copied抄写,复制;heard听见,故选B。
(5)副词辨析。句意:我生气地大喊“ Nathaniel,住嘴。”根据 However, Nathaniel kept saying something to the boy next to him loud. 可知我好话说让他停下来说话他不听,所以我生气了,happily高兴地;slowly慢地;carefully细心地;angrily生气地,故选D。 (6)介词辨析。句意:接下来五分钟,我们彼此恶语相向。介词for后跟一段时间的时间
状语,for为了;at在……时间;with具有,和……一起;to到达,故选A。 (7)形容词辨析。句意:我知道这话使他生气了,并且这话伤了他的感情,他闭嘴了。根据 At least I don't have an ugly lazy eye like you!\" I cried out. 可知我说他丑,所以他会
伤心的,relaxed轻松的;worried焦急的;sad伤心的;happy高兴的,故选C。 (8)名词辨析。句意:他一边喊他一边跑到我的座位这里试图想抓住我。我们在同一个教室里,所以跑到我座位这儿想给我打架。classroom教室;bag包;book书;seat座位,
故选D。
(9)副词辨析。句意:我一起从未看到Nathaniel这样所作所为。此处指Nathaniel从为
未这样生气,often经常;never从未;usually通常;sometimes有时,故选B。 (10)动词辨析。句意:在那里,我们的英语老师,Black先生告诉我们要互相讨论一下我们这个问题。老师来帮我们调解我们之间的问题,所以得讨论问题所在。discuss讨论;
read读书;make制作;制造;do做,故选A。
(11)连词辨析。句意:直到那时我才发现当我伤害到某人身体时,最后他能再次恢复健康。此处是when引导的时间状语从句,while当……时候;引导的从句是进行时after在……
之后;when当……时候;where哪里,故选C。
(12)名词辨析。句意:但是当我用语言伤害某人时,有时痛苦将永不消逝。 根据Only
then I finally found that 11
I hurt someone physically(身上), he can finally get healthy again. 和上文的身体伤害想对比,可知此处是语言伤害,words话;action行动;advice建议;experience经历,故选
A。
(13)动词辨析。句意:在讨论结束时,我对Nathaniel说了抱歉。可知上文 But when I
hurt someone with my 12
, sometimes the pain never goes away. 可知我知道自己错了,所以给Nathaniel道歉。goodbye再见;thanks多谢;sorry抱歉;okay好吧,故选C。
(14)短语辨析。句意:当我回到我的房间时,我开始思考多久一次我说话伤害他人。此处指作者反思自己以前说话伤害人的事,think about考虑;write about写;point out指出;work out算出;解决,故选A。
(15)名词辨析。句意:我将记住我母亲对我所说的话并且学会什么时候闭嘴。根据上文所述,文章讲的是语言对人的伤害,所以该闭嘴时就闭嘴。eyes眼睛;mouth嘴;windows窗户;door门,故选B。
【点评】此题考查完形填空。我们先了解短文大意,然后根据上下文的联系和句意,确定句子所缺的成分,根据英语语法知识和固定短文及句式结构,从所给的选项选出正确答
案。
8.完形填空
Some British and American people like to invite friends for a meal at home. You should not be upset if your English friends don't 1 you home. It doesn't mean they don't like you. Dinner parties usually start between 7 and 8 p.m. and end at about 11. Ask your hosts what time you 2 arrive. It's polite to bring flowers, chocolates or a bottle of wine 3 a gift. Usually the evening 4 with drinks and snacks. 5 you want to be extra polite, say how much you like the room, or the pictures on the wall. But remember—it's 6 to ask how much things cost.
In many families, the husband sits at one end of the table and the wife sits at 7 end. They eat with their guests.
You'll 8 start the meal with soup or something small, then you'll have meat or fish with vegetables, and then dessert, 9 by coffee. It's polite to finish everything on your plate and to take more if you want.
Did you enjoy the 10 ? Call your hosts the next day, or write them a short “thank you” letter. British and American people like to say “thank you, thank, thank you” all the time! 1. A. afford 2. A. could 3. A. as 4. A. open
B. invite B. must B. like
C. keep C. should C. with C. If
D. leave D. can D. without D. starts D. So
B. supposes C. finds
5. A. Although B. But 7. A. other
B. others
6. A. important B. impolite C. impossible D. immediate
C. the other D. the others C. may C. taken
D. might D. followed
8. A. probably B. can 9. A. brought B. made 10. A. noon
B. evening C. afternoon D. morning
【答案】(1)B;(2)C;(3)A;(4)D;(5)C;(6)B;(7)C;(8)A;(9)D;(10)B;
【解析】【分析】大意:本文主要介绍了当被英国或美国朋友邀请到家里做客时的一些礼仪及要注意的事项。
(1)大意:如果你的美国朋友没有邀请你到家里,你不应该觉得沮丧。根据第一句Some British and American people like to invite friends for a meal at home. 英美人士喜欢请人到家里做客,可知此处在讨论英美人邀请客人到家里做客的事。故选B。
(2)大意:询问你的主人,你应该到达的时间。根据Dinner parties usually start between 7 and 8 p.m. and end at about 11.可知此处介绍宴客的时间,客人应该主动向主人询问前来拜访的时间,用should。故选C。
(3)大意:带花、巧克力、或一瓶酒做礼物是礼貌的。A作为,B像,C有,D没有。这些东西是作为礼物拿去的。故选A。
(4)大意:通常晚上是以饮料和小吃开始的。固定搭配start with以……开始。故选D。
(5)大意:如果你想要格外礼貌就说说你有多喜欢这个房子和墙上的照片。称赞房子和装饰是一种很有礼貌的行为,所以如果你想展示自己的礼貌,你可以这么做。故选C。 (6)大意:问及这些物品的价钱就无礼了。根据转折词but可知,称赞物品是礼貌的行为,但询问价钱是无礼的。故选B。
(7)大意:在很多家庭中,丈夫和妻子分别坐在桌子的两端。根据西方的习俗,主人夫妇是要分开坐在桌子的两端的。A.其他的other+可数名词复数;B.其他的人/动词;C.另一个+可数名词单数;D.另一些人/东西。根据西方的习俗,丈夫坐一端,妻子坐另一端。故选C。
(8)大意:你很可能以一些汤或者小东西开始这一餐。A可能,可能性很大;B可以,表能力;C可以,常用于请求帮助;D可能,可能性比较小。根据外国人用餐的习惯可知,他们以汤或一些小的食物开始。故选A。
(9)大意:甜点接下来应该上咖啡。固定搭配followed by接下来。故选D。
(10)大意:你享不享受这样的一个晚上?通读短文可知,这里讨论的是在主人家享用晚宴的礼节。故选B。
【点评】考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一遍检查验证。
9.阅读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。
Jonathan had broken my favorite azalea (杜鹃花)bush before I could stop him. He said nothing but gave me a back and 1 some flowers to school. He didn't see the tears in my eyes while I touched the broken bush 2 . When I was left alone, I 3 hours thinking how love had disappeared from my life.
At 5:15, I hurriedly drove to the school. I was out of breath by the time I knocked on the teacher's door. She opened the door and took me aside. \"I want to talk to you about Jonathan,\" she said. I prepared 4 for the worst. Nothing would 5 me. \"Did you know Jonathan brought flowers to school today?\" she asked. I nodded, 6 my favorite bush and trying to hide the hurt in my eyes.
\"Let me tell you about yesterday,\" the teacher said. \"See that little girl? Well, yesterday she was almost 7 . Her mother and father were going to divorce (离婚). She told me she didn't want to live, and that she wished she could die. I watched that little girl cover her face with her hands and say loudly enough for the class to hear, 8 loves me.' I did all I could to make her happy, 9 it only seemed to make matters worse.\" \"I think you wanted to talk to me about Jonathan,\" I said.
\"I do,\" she said. \"Today your son walked 10 over to that girl. He handed her some pretty pink 11 and said quietly, 'I love you'.\"
I felt my heart swell (膨胀)with pride for what my son had done. I 12 at the teacher. \"Thank you,\" I said, reaching 13 Jonathan's hand, \"you've made my day.\"
Later that evening, I began pulling weeds from around my azalea bush. As I thought of the love
Jonathan 14 the little girl, a poem came to me, \"…these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is 15 .\" While my son had put love into practice, I had only felt angry. However, now I felt the seed of love that God planted in my family and it began to bloom once again in me. 1. A. provided 2. A. excitedly 3. A. spent
B. took B. cost
C. sent C. paid
D. sold D. sadly D. created D. herself D. create D. patient D. Everybody D. or D. back D. flowers D. shouted D. for D. lent D. dream
B. heavily C. happily
4. A. ourselves B. himself C. myself 5. A. encourage B. surprise C. hurt 7. A. crazy 9. A. but 10. A. around 11. A. books 12. A. smiled 13. A. under 15. A. faith
B. perfect C. dangerous B. so
C. because
6. A. handing out B. caring for C. looking about D. thinking about 8. A. Somebody B. Anybody C. Nobody
B. straight C. down B. dresses C. presents B. laughed C. cried B. in B. hope
C. above C. love
14. A. introduced B. showed C. found
【答案】 (1)B;(2)D;(3)A;(4)C;(5)B;(6)D;(7)A;(8)C;(9)A;(10)B;(11)D;(12)A;(13)D;(14)B;(15)C;
【解析】【分析】主要讲了作者的儿子Jonathan摘了作者最喜爱的杜鹃花带到学校,作者感到非常难过,下午老师让作者去学校,结果作者得知儿子用杜鹃花给了一个想要放弃生命的女孩希望,作者也开始种植爱的种子。
(1)句意:他什么也没说,只给了我一个背背影,还带了一些花去上学。A.提供;B.带走;C.发送;D.卖。儿子把花带到学校,take...to...把......带到......,固定搭配,故选B。 (2)句意:当我悲伤地抚摸着那片破碎的灌木丛时,他没有看到我眼中的泪水。A.兴奋地;B.沉重地;C.高兴地;D.难过地。眼睛有泪水,所以是难过的,故选D。
(3)句意:当我独自一人时,我花了几个小时思考爱是如何从我的生活中消失的。A.花费;B.花费;C.支付;D.创造。spend+时间+doing sth.花费时间做某事,固定搭配,故选A。
(4)句意:我做好了最坏的打算。A.我们自己;B.他自己;C.我自己;D.她自己。主语是I,所以用I的反身代词myself,故选C。
(5)句意:没有事情让我惊讶。A.鼓励;B.使惊讶;C.伤害;D.创造。作者做好了最坏的打算,所以没有事情使作者惊讶,故选B。
(6)句意:我点点头,想着我最喜欢的灌木丛,想把伤害藏在眼里。A.闲逛;B.喜欢;C.四处看;D.思考。老师问作者儿子把杜鹃花带到学校,所以作者思考自己最喜欢的杜鹃花,感到难过,故选D。
(7)句意:昨天,她几乎疯了。A.疯狂的;B.完美的;C.危险的;D.有耐心的。根据后文
She told me she didn't want to live, and that she wished she could die.可知小女孩不想活了,所以是疯狂的,故选A。
(8)句意:我看着那个小女孩用手捂住脸,大声地说:“没有人爱我。”A.某人;B.任何人;C.没人;D.每个人。小女孩不想活的原因是父母离婚,所以感到没人爱她,故选C。 (9)句意:我尽我所能让她高兴,但这似乎只会让事情更糟。A.但是;B.所以;C.因为;D.或者。前后句表示转折,所以用but,故选A。
(10)句意:今天你的儿子直接走向那个女孩。A.在......周围;B.直接;C.往下;D.返回。walk straight over to直接走向,故选B。
(11)句意:他手里拿着一些漂亮的粉色的花,安静地说“我爱你”。A.书;B.裙子;C.礼物;D.花。作者儿子拿的是杜鹃花,故选D。
(12)句意:我朝老师微笑。A.微笑;B.笑;C.哭;D.喊叫。smile at sb.朝某人微笑;laugh at sb.嘲笑某人。作者为儿子感到骄傲,所对老师微笑,故选A。
(13)句意:“谢谢你,”我说,伸手握住乔纳森的手,“你让我过得很愉快。”A.在......下面;B.在......里面;C.在......上面;D.为了。reach for伸手去够......,固定搭配,故选D。 (14)句意:当我想起乔纳森对小女孩的爱时,我想起了一首诗。A.介绍;B.展示;C.发现;D.借给。儿子展示了对小女孩的爱,故选B。
(15)句意:但是这些中最伟大的就是爱。A.信仰;B.希望;C.爱;D.梦想。根据后句While my son had put love into practice, I had only felt angry.可知儿子把爱付诸实践,所以爱啊最伟大的,故选C。
【点评】考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
10.完形填空
Most of us have three meals a day. We take food for granted(想当然). And we don't think about it. 1 experts argue a food crisis(危机) is coming. This crisis is going to make us 2 the way we think about food.
Food is in great need 3 a growing of world population. By 1960, the population was three billion. It doubled to six billion by 1999.By 2050, this planet will need to 4 at least nine billion people. As a result, the food prices get higher and higher.
So, what can a 5 , crowed world do? One suggestion is to eat 6 meat. Meat uses more natural resources(资源) than grains(谷物). It requires more 7 to produce one pound of meat than to produce one pound of grain. It also requires between 5 and 10 times more 8 than vegetables. So, eating less meat will 9 more land for farming, and it will save water.
To eat less meat, people will need to change their eating habits. That will not be 10 . Americans, for example, have 11 loved meat. In general, they eat twice as much meat as people in other countries. At the same time, in developing countries like China and Brazil, sales of meat have doubled in the last 20 years. 12 will double again by 2050. Growing need of meat will 13 to put pressure on natural resources.
World population is increasing, resources are becoming fewer, and food prices are rising.
Therefore, we need to rethink 14 we eat every day. For meat lovers, we don't need to give up meat 15 . But we need to eat more grains and less meat. 1. A. And 2. A. change 4. A. help 5. A. busy 6. A. less 7. A. time 8. A. air 9. A. provide 11. A. never 12. A. It 14. A. how 15. A. quickly
B. But B. find B. have B. tired B. more B. land B. meat B. produce B. seldom B. They B. when
C. Or C. get C. feed C. thirsty C. much C. people C. money C. waste C. easy C. hardly C. We C. have C. what
D. Until D. tell D. meet D. hungry D. little D. place D. water D. need D. necessary D. always D. That D. start D. where D. especially
3. A. instead of B. thanks to C. because of D. as for
10. A. important B. hard
13. A. continue B. stop
B. completely C. finally
【答案】 (1)B;(2)A;(3)C;(4)C;(5)D;(6)A;(7)B;(8)D;(9)A;(10)C;(11)D;(12)B;(13)A;(14)C;(15)B; 【解析】【分析】本文介绍了健康饮食应该是怎样的。
(1)句意:但是专家争论一个危机即将来领。A.And和,B.But但是,C.Or或者,D.Until直到。根据前文不是陈述危机,而后面说危机,可知应该填入转折词but,故选B。 (2)句意;这个危机将会使得我们改变思考食物的方式。A.change改变,B.find找出,C.get得到,D.tell告诉。根据后文提到食物的来源改变可知,空缺处的意义为改变食物来源,填入change,故选A。
(3)句意:由于 人口的快速增长,食物需求增大。A.instead of替代,B.thanks to多亏,C.because of因为,D.as for至于。根据后文提到人口增加,可知食物需求增加,句子前后是因果关系,填入because of,故选C。
(4)句意:到了2050年,这个星球需要喂养至少90亿人口。A.help帮助,B.have有,C.feed喂养,D.meet见面。根据句意可知,空缺的意义为喂养,填入feed,故选C。 (5)句意;因此,饥饿拥挤的世界该做什么?A.busy忙碌的,B.tired疲劳的,C.thirsty渴的,D.hungry饥饿的。根据前文提到人口很多,可知食物跟不上,故人们很饥饿,填入hungry,故选D。
(6)句意:一个建议是吃更少的肉。A.less更少的,B.more更多的,C.much很多,D.little一点点。根据后文提到吃更少的肉,可知空缺处填入less,故选A。
(7)句意:跟一公斤谷物相比,它需要更多的陆地去生产肉类。A.time时间,B.land陆地,C.people人们,D.place地方。根据句子出现grain,可知空缺处填入land,故选B。 (8)句意:跟蔬菜比起来,它也需要5到10倍的水来生产肉类。A.air空气,B.meat肉,C.money钱,D.water水。根据后文提到的 and it will save water可知,比较的对象是
水,填入water , 故选D。
(9)句意:因此,吃更少的肉可以提供为农业更多的土地。A.provide提供,B.produce生产,C.waste浪费,D.need需要。根据前文提到肉类占用的面积更大,可知空缺出填入提供,provide,故选A。
(10)句意:那不会很容易。A.important重要的,B.hard难的,C.easy容易的,D.necessary必要的。根据后文提到美国人饮食习惯,可知改变饮食习惯很难,填入easy,故选C。
(11)句意:比如,美国人,总是喜欢肉类。A.never从不,B.seldom很少,C.hardly几乎不,D.always总是。根据后文提到的 In general, they eat twice as much meat as people in other countries. 可知,美国人总是吃肉类,填入always,故选D。
(12)句意:它们到2050年会翻倍。A.It它,B.They他们,C.We我们,D.That那个。根据空缺处填入代词,可知指代的是前面出现的sales of meat,填入they,故选B。 (13)句意;持续的肉类需求会给自然资源增加狠多压力。A.continue继续,B.stop停止,C.have有,D.start开始。根据前文提到肉类占用自然资源比例较大, 可知肉类需求增长会给自然资源增加很多压力,填入continue,故选A。
(14)句意:因此,我们需要重新思考一下我们每天吃的东西。A.how如何,B.when什么时候,C.what什么,D.where哪里。根据文章提到吃的食物的种类,可知空缺的意义为什么,填入what,故选C。
(15)句意:我们完全不必要放弃肉类。A.quickly快速地,B.completely完全的,C.finally最终的,D.especially尤其的。根据后文提到的 But we need to eat more grains and less meat. 可知,我们不必完全放弃肉类,填入completely,故选B。
【点评】考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一遍检查验证。
二、阅读理解
11.阅读理解
Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(18) and From the Earth to the Moon(1865).
In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言) for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.
Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!
(1)What does the phrase \"the father of science fiction\" mean? A. The father who has several children. B. The man who loves science and inventions. C. The writer whose father wrote science fiction.
D. The man who first started writing science fiction successfully. (2)What encouraged Jules Verne to write more stories?
A. The plays he wrote for the theater. B. The encouragement from his father. C. The success of Five Weeks in a Balloon. D. The scientific subjects in his stories. (3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century? A. Because his books made him rich and famous.
B. Because he wrote many plays for the theater at that time. C. Because his books were the subjects for many movies. D. Because many people were interested in science and inventions.
(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg? A. Five Weeks in a Balloon. B. Around the World in Eighty Days. C. A Journey to the Center of the Earth. D. From the Earth to the Moon. (5)According to the passage, which of the following is TRUE? A. The space flight Verne described was different from others. B. The main characters in Verne's books are always on time. C. Jules Verne only wrote in the 19th century. D. Many of the predictions in Verne's stories came true.
【答案】 (1)D (2)C (3)D (4)B (5)D
【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。
(1)词语理解题。根据短语the father of science fiction 科幻小说之父。可知,Jules Verne被认为是第一个写科幻小说的人,故选D。
(2)细节理解题。根据文中的语句he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories”可知故事Five Weeks in a Balloon的成功让凡尔纳更有动力写更多的小说,故选C。
(3)细节理解题。根据文中的语句由文中 In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. 可知在19世纪,许多人对科学和发明感兴趣。儒勒·凡尔纳在他的小说中写下了科学主题,因此很受欢迎。故选D。
(4)细节理解题。根据文中的语句Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg.可知《八十天环游世界》是根据凡尔纳的一本书改编的另一部著名电影。主角是一个叫斐利亚·福克的英国人。故选B。
(5)理解判断题。根据文中的语句Verne's writing included many predictions (预言) for the 20th century and many of them came true.可知凡尔纳的作品包括了许多对20世纪的预言,其中许多预言都实现了,故选D。
【点评】考查阅读理解。 本题主要考查了细节理解题,词义理解归纳题以及判断题,做题的时候,先从题目中找到一个关键词,它可以帮助我们很快地定位原文,找到答案。
12.根据短文内容选择正确答案。
C
Grace, usually known as the Home of Microsoft, is inside an office building in Redmond, Washington. Once you come into the building, you will feel that you're in a modern and future home.
When you enter the building, Grace's voice, coming from a hidden speaker, tells you your messages. In the kitchen, you set a bag of flour(面粉) on a flat stone table. Grace sees what you're doing and makes a menu of flour-based foods on the table. Once you choose one, Grace gives you ingredients(配料).
There's also a notice board in the kitchen made of “intelligent(智能的) cloth” that works like a touch screen computer. You can deal with postcards and invitations and surf the net with the touch of a finger. The invitations could be encoded(编码). You can deal with them on the
computer. It's part of Microsoft's Smart Personal Objects Technology, whose aim is to make every object more efficient(有效率的).
“The day when your house becomes a member of your family is not far,” says Pam Heath, a manager of Microsoft. At the Andersen Windows Company, Jay Libby imagines that windows made of intelligent glass can be changed into TVs.
“Nobody wants a television set,” says Libby. “What you want is the service it provides.” If the TV isn't improved, it will disappear in the future.
Home entertainment is one consideration for the future. At the Georgia Institute of Technology in Atlanta, scientists are designing systems that will allow old people to live better on their own. So Grandma's home can be cleverly designed to recognize(识别) her ways of waking, sleeping and movement. Family members will be told any change by their computers. (1)We can know from the passage that Grace _________.
A. is an idea known as the Microsoft Home B. is a machine that works like a TV C. can understand what its master does D. can cook meals for its master (2)According to the passage, all the following are true EXCEPT________.
A. Grace can help you in the kitchen
B. you can use the computer with a touch screen C. windows will take the place of TV sets in the near future D. TV technology needs improving
(3)It can be inferred(推断) from the passage that ________.
A. the building in the future will be intelligent B. your windows will be changed into TVs C. few people will like watching TV in the future D. all the old people will live without others’ help (4)Which would be the best title for the text?
A. Modern Home B. Popular Home C. Future Home D. Smart Home 【答案】 (1)C (2)C (3)A (4)D
【解析】【分析】你走进厨房,Grace会告诉你相关的留言,你看见面粉,Grace会给你提供面食的菜单,你选择一个菜单,Grace会给你相关的配料,这些都是智能家庭给我们带来的便利,高效。在未来智能家庭还会提供更多更便利的科技,计算机正改变着我们的生活。
(1)推理判断。根据第一段的描述和第二段tells you your messages告诉你信息; makes a
menu of flour-based foods on the table制定面食菜单; gives you ingredients给你配料等,可知Grace应该是一台家庭智能机器,它会看懂你做的事情,并提供必要的帮助,故选C。 (2)推理判断。根据第二段在厨房的活动可知A是对的;根据第二段 that works like a touch screen computer和You can deal with them on the computer可知B是对的;根据第三段 windows made of intelligent glass can be changed into TVs用智能玻璃做成的Windows可以变成电视,并没有要取代电视的意思,故C是错误的;根据第四段 If the TV isn’t improved, it will disappear in the future可知如果电视没有改进,它在将来会消失,故D也是对的。因此选C。
(3)推理判断。根据最后一段Home entertainment is one consideration for the future和scientists are designing systems that will allow old people to live better on their own可知科学家们正努力使未来的建筑智能化。故选A。
(4)主旨大意。根据本文举到的例子“智能厨房”可知,未来的家庭智能化必将是一种趋势。故选D.智能家庭。
【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。
13.阅读理解
Chip was in the first grade when I arrived at his school as a counselor(辅导员). It was shocking to me that he was described as an angry, uncontrollable and evil(道德败坏的)boy. How could such a little boy, after being in school only one year, be considered \"evil\"?Over the next several months, I came to know Chip well enough to see that he was neither evil nor uncontrollable.
But, one day, Chip threw a chair at his teacher and was sent to my office. I asked him what made him do this. He replied that his teacher hated him. He felt there was no way to ever get her to like him. I asked him if he would tell his teacher this. He nodded, and we called her into my office.
When the teacher came, . He then said that he knew he was a very, very bad boy, and he didn't think anyone could ever like him. His teacher listened to him with heartfelt compassion. Then she gave him a big warm hug, telling him she didn't hate him at all and, actually, she cared very much about him. Only sometimes Chip's behaviour really scared her. It was clear to both Chip and me that she really meant it.
I put my left arm on his shoulders and the right hand on his heart. I told him how wonderful and lovely I saw him to be. I praised how special and brave he was to express his hurt feelings. As I was speaking to him, his whole body came to rest on my right hand next to his heart. It was a moment in time unlike anything I had experienced before. From then on, I'm pleased to see his behaviour improved through the rest of school years.
A child's mind is clear and sensitive(敏感的). He receives whatever others say without protection. It is as easy to consider someone hopeless as it is to consider him able in his own special way.
(1)The first paragraph mainly tells us .
A. Chip was very popular at school B. the teacher didn't care about Chip at all C. Chip had no way to get others to like him D. the writer thought differently about Chip (2)Which of the following is the best sentence to fill in the blank in the passage? A. she couldn't control her feelings B. I advised her to be more patient C. Chip became angry and crazy again D. I encouraged Chip to express his feelings (3)The underlined sentence in Paragraph 5 shows that Chip .
A. accepted the writer B. wanted a rest C. was quite afraid D. felt a little nervous (4)What can we learn from the passage?
A. No pains, no gains. B. Love me, love my dog.
C. Expect higher, act better. D. Where there is a will, there is a way. 【答案】 (1)D (2)D (3)A (4)C
【解析】【分析】文章大意:本文讲述了作者在学校里面对一个被所有人看成“恶魔”的孩子,并没有放弃她,反而安慰鼓励她,结果她真的像作者期盼的那样,变得更好了的事情。。 (1)细节理解题。根据第一段第二句It was shocking to me that he wasdescribed as an angry, uncontrollable and evilboy和 Over the next several months, I came to know Chip well enough to see that he was neither evil nor uncontrollable.可知作者与别人相比对Chip有不同的看法。故选D。
(2)信息匹配题。根据下文He then said that he knew he was a very, very bad boy, and he didn't think anyone could ever like him.可知是在作者鼓励下Chip才会说下文自己的想法, 故选D。
(3) 推断理解题。根据第五段最后句From then on, I'm pleased to see his behavior improved through the rest of school years可知,自从作者对Chip说了一番话后,他的行为变得越来越好,因此当时他将身体靠在作者的右手上表达的应是对作者从内心的接受,可知Chip已经接受作者的建议,故选A。
(4) 主旨题大意题。文章讲述了作者在学校里面对一个被所有人看成“恶魔” 的孩子,并没有放弃他反而安慰鼓励他,结果他真的像作者期盼的那样,变得更好了。结合文章最后一
句
话
结
合
最
后
一
段
最
一
句
It is as easy to consider someone hopeless as it it toconsider him able in his own special way可得出文章主旨,即态度决定事情的结局。当你对人或事有高的期望时,结果往往会变得更好。故选C。
【点评】考查阅读理解。要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
14.阅读理解
Many years ago, there lived an old man with his three sons, Dharma, Harrison and Keith, in a village. The man worked hard when he was young, so he had the largest farmyard and the most
beautiful house in the village. However, his sons were all born to be lazy, which made him disappointed. He was worried that his sons would use up his money and starve to death. One day, the old man came up with a plan. He called his sons and said to them, \"Look, my dear sons. There is lots of hidden gold in the land at the farmyard. If you work together, you may find it.\"
In a wish to find out the gold, his sons worked hard from the morning to the evening digging and digging all through the land. Three days had passed, but they didn't find what they were looking for. They got frustrated and angry. They decided to give up and returned to ask their father.
\"There is no gold in the land. We are cheated.\"
\"Since the land has been dug soft, why don't you plant some crops there?\" was the reply of the father to the sons.
Off went the sons. Soon the whole once useless land was rich crops. \"This is the real gold, my sons,\" said the proud father. (1)What do we know about the old man?
A. He was the richest in his village. B. He was unable to feed his family. C. He loved daughters more than sons. D. He was quite successful as a farmer. (2)Why did the old man ask his sons to dig the land? A. He was too old to do it himself. B. He didn't have money.
C. He decided to teach his sons an important lesson. D. He didn't want other people to set foot on his land. (3)Why did his sons agree to dig the land?
A. They wanted to help their father. B. They wanted to grow their own crops. C. They didn't want to be lazy any more. D. They wanted to find the hidden gold. (4)What can we learn from the end of the story? A. The old man had achieved his goal. B. The three sons were still as lazy as before. C. The sons were quite angry with their father. D. The old man was still worried about his sons. 【答案】 (1)D (2)C (3)D (4)A
【解析】【分析】文章大意;从前有一个老人,有三个儿子,但是三个儿子都很懒惰,于是老人想了一个办法,告诉他的儿子,他们地里埋藏着财宝,于是儿子们就翻遍了左右的地,但是啥也没有找到。老人在翻过的地上种上庄稼,说这才是真正的珍宝。
(1)细节理解题,根据文章内容 The man worked hard when he was young, so he had the largest farmyard and the most beautiful house in the village. 可知老人是一个成功的农民,故答案是D。
(2)逻辑推理题,根据 This is the real gold, my sons,\" 可知,老人这样做的目的是为了
给孩子们上一课 , 故答案是C。
(3)细节理解题,根据 In a wish to find out the gold, his sons worked hard from the morning to the evening digging and digging all through the land. 可知,儿子们为了找到金子而使劲地挖地,故答案是D。
(4)逻辑推理题,根据文章内容可知,儿子们把地翻好了,他能种庄稼了,所以他的目的也就达到了,故答案是A。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题和逻辑推理题。细节理解题可以直接从文中寻找答案;逻辑推理题需要结合具体语境,有已知内容推出未知的可能的事实。
15.阅读理解
When you think of a museum, I bet you don't think of a place where children run around. But the Science Museum is different. It's noisy!
You can get to the Science Museum by going on the London Underground from Waterloo on the Jubilee Line to Westminster. Then take the Circle or the District Line to South Kensington. When you walk out, take a look around you, and you should see it.
What to bring: at least two bottles of drinks for the kids and f 10 to spend in the cafes. Entrance is free!
The most interesting and exciting part of coming here is to go to the kids' area, the Launch Pad on the 3rd floor. At busy times, you may have to wait in line, but staff(工作人员) will provide science toys for you and the kids to play with. It is great fun there. And if you love science, it should indulge(满足) you as you will learn about science in a fun way. There are also simulators(模拟装置) on the 3rd floor, so think of Floor 3 as a \"fun floor\".
If you want to learn about the museum, then go to the ground floor. They have some things which will interest you.
Over all, it's a fun experience for the kids and you may enjoy it too. It's also free to get in! (1)How is the Science Museum different from other museums?
A. It's big. B. It's free. C. It's busy. D. It's noisy. (2)Paragraph 2 is mainly about ________________.
A. how to get to the Science Museum B. when to visit the Science Museum C. what to bring to the Science Museum D. how to plan a trip to the Science Museum (3)You can _______________ at the Launch Pad.
A. buy your favourite drink B. get some science toys for free C. learn about science in a fun way D. learn the history of the Science Museum (4)What do the underlined words \"Over all\" mean in Chinese?
A. 另外 B. 总之 C. 因此 D. 相反 (5)The passage is most probably ________________.
A. a story B. a piece of news C. a review D. an advertisement 【答案】 (1)D (2)A (3)C
(4)B (5)C
【解析】【分析】大意:本文介绍怎样去科学博物馆及科学博物馆里面的一些好玩的地方,如第三楼的航天器等发射平台,有许多模拟装置。
(1)细节题。根据But the Science Museum is different.It's noisy! 可知,科学博物馆很吵,故选D。
(2)段落大意题。第二段主要介绍怎样去科学博物馆,故选A。
(3)细节题。根据it should indulge(满足) you as you will learn about science in a fun way.可知,你可以在发射平台用一种有趣的方式了解科学,故选C。
(4)词义猜测题。根据Over all, it's a fun experience for the kids and you may enjoy it too. It's also free to get in!可知,总之,它是孩子进行有趣体验的好去处,你可能也会喜欢它。进去是免费的。本段是对前文的总结,推出over all的意思是“总之”,故选B。
(5)推断题。这篇文章介绍科学博物馆,结合Over all, it's a fun experience for the kids 等等可知,这篇文章可能是一篇评论,故选C。
【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题的关键词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。
16.阅读理解
Willow Shields is an American film and television actress. She was born on June 1st, 2000 in Albuquerque, New Mexico. She has a twin sister and an elder brother. Willow is a very beautiful girl. She has golden hair, big eyes and sweet smiles.
Willow got her first job in 2008 and she acted in a 7-minute short film with her sister. In the film, she played the role of a little girl watching a gun fight. Her most famous role is Prim in the movie The Hunger Games. She worked hard for the movie and she read the book carefully before acting. Willow did so well that the director said, \"It's so exciting to find an amazing young actress like her. We're very lucky to have her.\" Shields continued in her role until November, 2015, when the final of four movies of The Hunger Games series came out.
Because Willow is always busy, she is home schooled. She makes use of every chance to enrich herself. She especially loves reading. Besides, she is warm-hearted. In her free time, she often volunteers to send out food to homeless families.
(1)Willow Shields is ______________ years old now.
A. 6 B. 10 C. 12 D. 18 (2)Willow Shields acted in her first film with ______________.
A. her twin sister B. her director C. her brother D. her best friend (3)From the director's words, we know that ______________.
A. Willow Shields is a lucky girl B. the director is pleased with Willow C. Willow Shields is a television actress D. Willow Shields is a girl from New Mexico (4)Willow Shields often ______________ in her free time. A. goes to an amusement park B. goes abroad with her friends C. helps some homeless families D. hangs out in a shopping mall
(5)Which of the following is TRUE about Willow Shields? A. She has a brother and two sisters. B. She gets to school every weekday. C. She played a role in Harry Potter in 2008.
D. She acted in a film for the first time when she was 8. 【答案】 (1)D (2)A (3)B (4)C (5)D
【解析】【分析】主要讲了美国电影和电视女演员——Willow Shields。
(1)细节题。根据She was born on June 1st, 2000 in Albuquerque可知出生在2000年6月1日,所以现在18岁了,故选D。
(2)细节题。根据She has a twin sister.Willow got her first job in 2008 and she acted in a 7-minute short film with her sister.可知她有一个双胞胎姐妹,并且在第一个电影中和双胞胎姐妹表演,故选A。
(3)细节题。根据Willow did so well that the director said, \"It's so exciting to find an amazing young actress like her. We're very lucky to have her.\"可知Willow说:“找到一个像她一样的年轻女演员是令人兴奋的,我们非常幸运有她”,可知导演对她感到满意,故选B。 (4)细节题。根据In her free time, she often volunteers to send out food to homeless families.可知在空闲时间她经常志愿给无家可归的人发放食物,即帮助无家可归的人,故选C。
(5) 细节题。根据She was born on June 1st, 2000 in Albuquerque, New Mexico.Willow got her first job in 2008 and she acted in a 7-minute short film with her sister可知出生在2000年,在2008年得到第一份工作,即和双胞胎姐妹表演7分钟英语短片,当时是8岁,故选D。 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
17.阅读理解
Do you have many passwords for your credit cards(信用卡) or different websites? Do you try to remember them all? As we are advised to have the passwords memorized by heart for safety reasons, not written down, lots of people find it hard to keep them in mind.
However, this problem has been solved by a microchip (芯片) company. The scientists there designed a very small microchip with an electronic circuit(线路). It can identify(识别) you. By putting the microchip under the skin of your hand, you can have access to(有权进人) things with no need for passwords or cards. In this case, it means that you don't have to remember any passwords.
Office workers in Stockholm, Sweden were offered the chance to have the microchip put under their skin if they wish. It allowed them to get in and out of their workplaces and log into(登录) their computers without keys, Besides, they could also use the new technology to pay for the food in the cafe. But some of the workers thought it was a risky idea to have a microchip put
under their skin. They considered that the microchip might cause health problems one day. Anyway, this new technology is fun. With the rapid development of technology, we seem to be on our way to being part human, part machine, don't we?
(1)What does the underlined word \"passwords\" mean in Chinese?
A. 数字 B. 图案 C. 密码 D. 账户 (2)The microchip is about _________________. A. a card widely used in computers B. something that can help identify people C. a password for the credit cards or websites D. a card with which you can go into your workplace
(3)If the microchip is put under the skin of your hand, you can _________________. A. pay for your food without credit cards B. play your computer as long as you like C. go wherever you want without money D. have access to things without passwords or cards
(4)Some of the workers thought the microchip was a risky idea because . A. it might make people become lazy B. it might be bad for health
C. it would change humans into machines D. it might make people feel comfortable (5)What's the best title for this passage?
A. The introduction of a microchip B. A microchip company C. How to make the microchip D. A microchip widely used 【答案】 (1)C (2)B (3)D (4)B (5)A
【解析】【分析】本文介绍了一家微芯片公司设计了一个带有电子电路的微型芯片,解决了记忆秘密的问题。
(1)词义猜测题。根据 credit cards(信用卡) or different websites? Do you try to remember them all信用卡还是不同的网站?你试着记住他们所有人吗可知passwords是密码的意思 , 故选C。
(2)推理题。根据 It can identify(识别) you 可知芯片是关于有助于识别人的东西 , 故选B。
(3)细节题。根据 By putting the microchip under the skin of your hand, you can have access to(有权进人) things with no need for passwords or cards可知如果微芯片放在你的皮肤下,你可以不用密码或卡片就能接触到东西 , 故选D。
(4)细节题。根据 But some of the workers thought it was a risky idea to have a microchip put under their skin. They considered that the microchip might cause health problems one day可知, 一些工人认为微芯片是一个危险的想法因为这可能对健康有害 , 故选B。
(5)主旨题。根据本文介绍了一家微芯片公司设计了一个带有电子电路的微型芯片,解决了记忆秘密的问题可知The introduction of a microchip适合做标题,故选A。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,词义猜测题和主旨题四种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
18.阅读理解
Hover Camera
Wang Mengqiu, the inventor of Hover Camera, was born in Hangzhou in 1982. He once studied at Stanford University in the United States. He became famous overnight (一夜成名)because of the invention.
Forget selfie sticks(自拍杆)! Compared with other cameras, Hover Camera has many advantages.
*It can fly and stay in midair, track your face and even follow you to make sure it gets the perfect picture.
*It can be controlled by using a smartphone.
*It records movements with a 13MP camera and takes 4K video. *It is the best choice for weddings, sports games and holidays.
Mr. Wang also said, \"The main design consideration is easy and safe to take for the users. It's .very light and small. It can be folded(折叠) in two, so it can be easily put into a bag. When the power is low, it can land on the ground safely on its own. \"
It's reported that the company has raised $ 25 million to produce it. Hover Camera can be bought now. The price is $ 599. (1)Hover Camera can.
A. swim in the water B. fly in midair C. change its weight D. be used as a phone (2)The underlined word \"track\" means \"___________\".
A. pull B. follow C. push D. show (3)According to the passage, why is Hover Camera easy and safe to take? A. Because it's light and small. B. Because it can be folded in three. C. Because it doesn't need power.
D. Because only a smartphone can make it land. (4)Which is NOT mentioned in the passage?
A. How can we control Hover Camera? B. When can we buy Hover Camera? C. How much is Hover Camera? D. How popular will Hover Camera be? 【答案】 (1)B (2)B (3)A (4)D
【解析】【分析】本文介绍了一种可以飞到半空中并悬浮在那的相机。
(1)细节题。 根据文中列举的好处中的第一条 It can fly and stay in mid-air,可知它可以飞到半空中并悬浮在那,故选B。
(2)词义猜测题。 根据文中列举的好处中的第一条track your face and even follow you to make sure it gets the perfect picture,追随着你的脸,甚至会跟随你,以确保它得到了完美的照片,故可知track词义与follow相近,故选B。
(3)细节题。 根据倒数第三段Mr. Wang also said,\"The main design consideration is easy and safe to take for the users. It's very light and small.王先生说:\"这个主要的考虑是使用者携带它的时候很容易也很安全,很轻而且小巧 ,故选A。
(4)细节题。 A选项:根据文中列举的好处中的第二条It can be controlled by using a smartphone,它能被智能手机所控制,故排除A.B选项:根据倒数第二段Hover Camera can be bought later this year它可以在年底购买,故排除B,C选项:根据倒数第一段But a spokesman says the company hopes to sell it for less than $600,可知价格也有被提到 ,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题,词义猜测题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
19.阅读理解
School is a good place for us to study. Yet sometimes, it's easy for us to have accidents there. Experts suggest that right safety training could avoid 80% of these accidents. Here are parts of safety rules in some countries.
In China, fire training at school is common to teach students to deal with emergencies (紧急情况). During the training,students hurry to the playground with a wet cloth covering their mouth. Fire training is held each term. In Japan, public elementary schools hold earthquake training once a month. They teach students how to escape during an earthquake without pushing. Most US school buildings have fire escapes on each floor. A fire escape has platforms(露台) with ladders(梯子). In many middle schools in the UK, students can choose to take a bicycle course. There, they learn how to ride to school safely. (1)Students should receive right safety training because _______. A. it is easy B. it could avoid most of these accidents C. it is interesting D. it is accepted by the teachers
(2)If there is a fire, Chinese students should go to the playground hurriedly _______. A. with a wet cloth covering their mouth B. by using ladders C. by bike D. by pushing each other (3)This passage mainly talks about _______.
A. how to escape from earthquakes B. how to put out the fire C. some school safety rules in some countries D. a bicycle course 【答案】 (1)B (2)A (3)B
【解析】【分析】文章大意:校园是学习的地方,也是事故高发地,短文介绍了几个国家有关学校的安全规则。
(1)细节理解题,根据 Experts suggest that right safety training could avoid 80% of these accidents. 可知接受正确的安全训练,可以避免大部分的事故。故答案是B。 (2)细节理解题,根据 fire training at school is common to teach students to deal with emergencies (紧急情况). During the training,students hurry to the playground with a wet cloth covering their mouth. Fire training is held each term. 可知,在中国,火灾发生的时候,学生应该用湿毛巾捂住嘴迅速跑到操场,故答案是A。
(3)主旨大意题,根据文章内容可知,短文主要介绍了介个国家的学校安全规则,故答案是C。
【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题和主旨大意题,细节理解题一般可直接从文中找到答案,主旨大意题需要在充分理解文章的基础上归纳文章的中心,选出正确答案。
20.阅读理解
How do you get to school every day? By bus or car? Song Kexin, a 14-year-old schoolgirl in Xiamen, prefers to go to school on her bike. \"It's the quickest and easiest way to get to school,\" she said. \"When there's a traffic jam, I feel the freedom while passing so many car lines.\" China was once known as the kingdom of bicycles. But these years, the popularity of bicycles in Europe is rising. Last year, more bicycles were sold than cars in Europe, according to the BBC. Cycling is a safe, clean and cheap way to get around the city. It makes both traffic jams and pollution less, and is great for our health.
Of course, Rome wasn't built in a day. The popularity of cycling in many European countries is greatly because of bike-friendly policies.
As the traditional \"cycling capital\" in Northern Europe, Copenhagen's roads keep bicycles and motor cars separated(分离)as much as possible. On these roads, there are pre-green lights for cyclists. These kinds of bicycle traffic lights turn green a few seconds before car traffic lights do. They give the cyclists time to avoid traffic while they are crossing.
In Amsterdam, people can hire a bike from almost anywhere in the city. You can start from
three hours and the average price for a full day is 8 euros (66.8 yuan).
This year, in Ruian, there are also similar policies to hire public bikes. It's only 20 yuan for a full day. Do you see them around the city? It's important to be safe when you are cycling. If you remember the following ideas, you will be safer.
■Although you may think a helmet(头盔)is not cool, it can protect your head if you fall down. Just choose the one that fits you best.
■Stop at all stop signs and obey red lights just as cars do. It's a good idea to walk your bike across busy crossings by following traffic lights.
■If you are cycling with friends, ride in a line. Don't ride with each other side by side. ■Wearing headphones while you are biking is not a good idea. You need to hear what's going on around you.
(1)Which of these advantages of cycling are NOT mentioned in the passage? A. Quick, easy and free. B. Safe, clean and cheap. C. Green, healthy and popular.
D. Convenient, traditional and comfortable.
(2)In Paragraph 5, the underlined word \"They\" refers to \" \". A. pre-green lights B. car traffic lights C. Copenhagen's roads D. bike rental companies
(3)Which of the following is TRUE according to the passage? A. Cycling is much better than driving cars. B. It is helpful for cyclists to wear a helmet.
C. More bicycles were sold than cars in China last year. D. In Amsterdam, the average price for a bike is 8 euros. (4)What is the best title for the passage? A. Be Careful While Biking B. Bike-friendly Policies Around Us C. Bikes' Rising Popularity in Europe
D. How to Solve the Problems of Transportation 【答案】 (1)A (2)A (3)B (4)C
【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是中国曾经是自行车王国,但是这些年欧洲人们骑自行车的人的数量正在上升,人们为什么要骑自行车和怎样骑自行车更安全。 (1)细节理解题。根据 Cycling is a safe, clean and cheap way to get around the city. But these years, the popularity of bicycles in Europe is rising. It makes both traffic jams and pollution less, and is great for our health. As the traditional \"cycling capital\" in Northern Europe, Copenhagen's roads keep bicycles and motor cars separated(分离)as much as possible. In Amsterdam,
people can hire a bike from almost anywhere in the city. 文章提到自行车可租用,不是免费的,故选A。
(2)词意猜测题。根据 On these roads, there are pre-green lights for cyclists. These kinds of bicycle traffic lights turn green a few seconds before car traffic lights do. They give the cyclists time to avoid traffic while they are crossing. 在这些路上,对于骑行者有优先绿灯。这些自行车的交通绿灯在机动车交通绿灯前几秒钟变绿。当骑行者穿过马路时它们给他们时间来避免交通拥堵。可知此处they指的是优先绿灯。故选A。
(3)细节理解题。根据 Although you may think a helmet(头盔)is not cool, it can protect your head if you fall down. 虽然你可能认为头盔不酷,如果你摔下来它能保护你的头。可知戴头盔有用。故选B。
(4)主旨大意题。这篇短文讲的是现在自行车为什么在欧洲很受欢迎。故选C。 【点评】此题考查阅读理解。解答细节理解题时,常用定位法,根据题干和选项中的关键词从原文中找到相关的句子,与选项进行比较从而确定答案。推理判断题既要透过文章表面文字推测文章隐含意思,又要根据作者的态度、意图和文章细节的发展作正确的推理判断,不要固守自己的观点和看法,对于主旨大意题,要根据文章的中心思想确定。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容